Kezdődnek a karácsonyi ünnepek utáni kiárusítások

Kezdődnek a karácsonyi ünnepek utáni kiárusítások

POZSONY. Idén a megszokottnál egy nappal később kezdődnek az üzletekben a karácsonyi ünnepek utáni kiárusítások. Míg az előző években általában már december 26-án jelentős árleszállításokra bukkanhattak a vásárlók, ez évben a boltoknak karácsony második napján zárva kellett maradniuk.

Miután december 27-én ismét kinyitnak, a kiárusítások is kezdetüket veszik. A piaci felméréseket végző Terno közvélemény-kutató ügynökség elemzője, źubomír Drahovský elmondta: a halasztás vélhetően még inkább felkelti az emberek érdeklődését, még többen vásárolgatnak majd az áruházakban.

Egyúttal rámutatott, emellett karácsonykor egyre többen adnak ajándékvásárlási utalványt szeretteiknek, akik az ünnepek után vásárolnak be. „Az emberek sokszor pénzt vagy utalványokat ajándékoznak. Ez azt eredményezi, hogy sokan mennek majd vásárolni az üzletekbe” – fejtette ki Drahovský.

Hozzátette: idén egyúttal a háztartások vásárlóereje is nőtt, aminek köszönhetően az emberek több terméket vásárolhatnak, mint a korábbi években. „Természetesen országos viszonylatban különbség mutatkozik az egyes régiók vásárlóerejében" – hívta fel a figyelmet az elemző. Az olyan régiókban működő üzletek, ahol az emberek megélhetési gondokkal küszködnek, nem számíthatnak akkora bevételre, mint az ország gazdaságilag erősebb térségeiben működő boltok.

Drahovský végül azt is elmondta, hogy a jelentős, 50-70 százalékos árkedvezmények gyakran az előző idénybeli áruválasztékra, az öltözékek esetében pedig a túl kicsi vagy túl nagy méretekre vonatkoznak.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »