Kezdődik a megyei bajnokság (Labdarúgás, 4. Liga)

Kezdődik a megyei bajnokság (Labdarúgás, 4.  Liga)

A Kovászna Megyei Labdarúgó Egyesület végrehajtó bizottsága a napokban véglegesítette a 4. Liga összetételét és kisorsolta a menetrendet. Eszerint szombaton két ötödosztályú csapattal kiegészülve, tizennégy együttes részvételével rajtol a 2022–2023. évi versenykiírás.

Hosszú idő után végre újraindulhat a pontvadászat Kovászna megyében, azonban csak a negyedosztály kezdődik, ugyanis az ötöd­osztályba mindössze hat csapat nevezett, amelyek közül négy együttes játékos- és pénzhiány miatt nem tudta vállalni a részvételt, így a megyei egyesület kénytelen volt összevonni a két bajnokságot. Ennek fényében csak Zágon és Szentkatolna vállalta, hogy részt vesz a kiírásban, a többi csapat – Dálnok, Bodzaforduló, Szotyor és Nagybacon – visszalépett.

Hírdetés

Mint ismert a 2019–2020. évi szezon félbeszakadt a koronavírus-világjárvány miatt, idén tavaszig teljesen szünetelt a megyei bajnokság, április 3. és június 11. között egy csonka idényt bonyolítottak le mindössze kilenc alakulat részvételével. A tervek szerint – ha az időjárási körülmények is engedik – ebben az évben 14 fordulót rendeznek, az őszi szezon december 11-ig tart, majd 2023 márciusában folytatódik, és május végén zárul, ugyanis a Román Labdarúgó-szövetség júniusban osztályozót rendez.

Az első két forduló programja: * 1. forduló: szombaton Nagyajta–Barót (17 óra), vasárnap Gelence–Csernáton (16 óra), Árkos–Papolc (17 óra), Kézdiszentlélek–Szitabodza (17 óra), Bardoc–Bereck (17 óra), Szentkatolna–Réty (17 óra), Zágon–Kovászna (17 óra) * 2. forduló: Papolc–Nagyajta, Csernáton–Árkos, Szitabodza–Gelence, Bereck–Kézdiszentlélek, Réty–Bardoc, Kovászna–Szentkatolna, Barót–Zágon. (miska)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »