Kezdődhet a karnevál: a Rókáké a bajnoki cím

Kezdődhet a karnevál: a Rókáké a bajnoki cím

Két fordulóval az angol Premier League vége előtt eldőlt a bajnoki cím sorsa. A szombaton döntetlent játszó Leicester City a Tottenham Stamford Bridge-en elért döntetlenjével behúzta a serleget. Történetük első bajnokságát nyerték.

Játék nélkül bajnoknak lenni, ez volt a hétfői programja a Leicester Citynek. A Premier League idei első számú meglepetéscsapata hétvégi manchesteri döntetlenjével kinyitotta a kaput, amit a Chelsea-nek kellett betenni mögötte. A londoni Kékeknek az ősi rivális Tottenham ellen kellett megtenniük a szívességet a Leicesternek: biztos volt, hogy ha Kane-ék nem szereznek 3 pontot, legfeljebb a második helyért harcolhatnak tovább.

A Chelsea eleinte legfeljebb durvaságban vette fel a versenyt, a játékvezető a zsebében felejtette néhány alkalommal a sárga lapot, sőt a pirosat is előkaphatta volna. Dembélé, Ivanovics és Fabregas is kaphatott volna büntetést. Aztán Szon kezdett el focizni, de nem ő talált be, hanem a gólzsák Kane, aki finoman elvitte a kapus mellett a labdát, és a kapuba pöckölte 49. bajnoki gólját (0-1). A Tottenham az első félidőben döntésre akarta vinni a dolgot. Szon Hung Min Eriksen passzából lőtte be a másodikat, a Leicester-drukkerek a második döfést is megkapták (0-2). A szünet előtt még egy kiadós bunyó is volt a pálya szélén, a résztvevők a továbbra sem csillapodó játékosok voltak.

A Chelsea az önbecsüléséért és szurkolóiért küzdött, a szünetben Pedrót váltó Hazard vezetésével ment előre az egyenlítésért. Az 58. percben Willian szögletéből Cahill talált be (1-2). Hazard mellé Oscar is megérkezett, Guus Hiddink kijátszotta az aduászt. Bejött a húzása: a belga hét perccel a lefújás előtt kissé balról kipókhálózta a bal felsőt (2-2), a mennyekbe repítve ezzel a Chelsea- és persze a Leicester-drukkereket, és a mélybe taszítva a Tottenham szurkolóit. Miközben a lefújást követően a hazaiak és a vendégek egymást gyepálták a játékoskijáróban, a Leicester City fanatikusai véget nem érő ünneplésbe kezdtek. Két fordulóval a zárás előtt övék a bajnoki cím – teljesen megérdemelten!

PREMIER LEAGUE
36. FORDULÓ
Chelsea–Tottenham Hotspur 2–2 (G. Cahill 58., Hazard 83., ill. H. Kane 45, Szon 44.)


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »