Kevin Farrell püspök az Amoris laetitiát követve indul a Vatikánba

Kevin Farrell püspök az Amoris laetitiát követve indul a Vatikánba

Kevin Joseph Farrell dallasi püspököt augusztus 17-én a Szentatya a júniusban jóváhagyott Világiak, Család és Élet Kongregációja prefektusává nevezte ki.

„Nagy alázattal fogadom a Szentatya döntését, hogy engem választott az új dikasztérium vezetésére” – írja blogján a dallasi püspök, Kevin Joseph Farrell. „Nagyon várom, hogy részt vehessek az egyetemes egyház e fontos munkájában a világiak előmozdításában, a család pasztorális gondozásában összhangban Ferenc pápa Amoris laetitia kezdetű, a szeretet öröméről szóló szinódus utáni apostoli buzdításával és az élet védelmével.”

Farrell püspök részt vett a 2014-ben rendezett rendkívüli szinóduson, amelyet a családról tartottak a Vatikánban. Az elmúlt hónapokban blogján kommentálta az Amoris laetitia kezdetű apostoli buzdítást: „Lesznek, akik csalódottak a dokumentum miatt. Lesznek, akik azt gondolják majd, hogy nem megy eléggé előre azok reményei irányába, akik rendezetlen házasságban élnek. Mások azt gondolják majd, hogy kompromittálja az egyház hagyományos tanítását. Véleményem szerint a pápai dokumentum tükrözi Jézus hívását egyházának, hogy folytassa misszióját a lelkek gondozására és megmentésére” – idézi az AscaNews hírügynökség Farrell püspököt.

Farrell püspök nyilatkozatot tett közzé augusztus 17-én, szerdán a prefektusi kinevezése kapcsán. A dallasi egyházmegyéhez fordulva hangsúlyozza: „Tíz évig otthonom volt Dallas. A mély hit, az udvariasság és az emberek nagylelkűsége minden várakozásomat felülmúlta.” Háláját fejezi ki munkatársainak az együtt végzett munkáért. Sok célkitűzést megvalósítottak, és elindítottak folyamatokat, amelyek tovább építik a katolikus egyházat Texas állam északi részén. Közleménye végén Farrell püspök kéri a híveket, hogy imádkozzanak érte most, amikor papságának következő és váratlan fejezetét kezdi meg, illetve imádkozzanak utódjáért a dallasi egyházmegye élén.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »