Kevésbé arzénos vizet vezetnek át Romániából Békésbe

Ez az írás azért is aktuális, mert ma van a víz világnapja…

Még Domokos László – aki jelenleg az Állami Számvevőszék elnöke, és akinek javaslatára elképesztő módon az általában veszteséges állami cégvezetők fizetését 3-4-5 millió forintra emelték – Békés megyei vezetőként volt az ötletgazdája annak, hogy Romániából, Aradról  hozzanak át csővezetéken a mi arzénos vizünkbe kevésbé arzénosat (esetleg ciánosat…).

Mind a két vízbázis (ahonnan a megyeszékhely kapja a vizet és az aradi vízbázis is) a Tisza–marosi löszháton van. A kivitelezésre vonatkozó tendert Mészáros Lőrinc cége nyerte, elvégre Felcsút van a legközelebb a román határhoz. A munkálatok nem készültek el a 2015. december 31-ei határidőre, ami miatt a Demokratikus Koalíció (Gyurcsány-párt, Varju László országgyűlési képviselő) feljelentést tesz az Európai Uniónál. A késedelmes teljesítés miatt veszélybe kerülhet a 33 milliárd forintos uniós támogatás. Majd állják ezt is a magyar adófizetők – mert hogy nem a mulasztók, abban mindenki biztos lehet.

Ha van ablakon kidobott pénz és nagyon rossz döntés, hát ez bizony az volt. Hiába követtek el mindent az érintettek, nem ért semmit! A vízvezeték megépül, ami Románia esetében bizony akár még nemzetbiztonsági kockázat is lehet. Ez azonban úgy látszik, nem igazán érdekelte a magyar kormányt. Valakik jól jártak, de hogy a jól járók nem a fogyasztók lesznek, az is biztos. 

Egy szakmérnöki vélemény ennek a rossz döntésnek a várható következményeiről 2010-ből ITT

Békéscsaba, 2016. március 22.

Anton

Emlékeztető: „Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája.” (Lánczi András filozófus, a Századvég munkatársa, egyetemi tanár)


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »