Keverék kutyák szépségversenye

Keverék kutyák szépségversenye

Minden kutya másképp szép – ezzel a mottóval hirdet szépségversenyt keverék ebek számára az EbRemény Állatvédő Egyesület. 

bator-kutyus-vn-001_or_bMájus 7-én délelőtt tíztől nagy, közepes és kistestű kategóriákban vetélkedhetnek szépségükkel a kedvencek a székelyudvarhelyi városi strand előtti téren. A szépségversenyre előzetesen az egyesület Facebook-oldalán vagy az ebremenyegyesulet@gmail.com címen lehet regisztrálni május 6-áig. A gazdák nevezését telefonszámmal, a kutyus fényképével és nevével, valamint rövid bemutatkozással várják.

Király Krisztina, az EbRemény egyesület tagja elmondta, a zsűri nemcsak a négylábú kinézetét fogja számításba venni a kiértékelésnél, hanem a kutya és gazda kapcsolatát, valamint az állat egészségi állapotát is.

A verseny napján egyébként fotósaroknál lehet közös fényképeket készíteni a kedvencekkel, de kutyasimogató is lesz. A szervezők beszélgetést szerveznek az állatok örökbefogadásáról és a felelős állattartásról, az eredményhirdetés előtt tombolát is sorsolnak.

A keverék kutyák szépségversenyével párhuzamosan ingyenes tanácsadásban részesülhetnek a gazdák, állatorvostól kérdezhetnek, de kutyakozmetikai tanácsokat is igényelhetnek. A versenyre kizárólag érvényes oltással (oltási könyvvel) és chippel rendelkező kutyákat nevezhetnek be az érdeklődők. A program idején a kutyáknak pórázon kell maradniuk, szükség esetén szájkosarat is viselniük kell.

„Egyesületünk arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy minden kutya egyformán értékes, akár keverék, akár nem, akár fiatal, akár idős. Ezen a rendezvényen minden egyes kutya nyertes, hiszen a gazdái szeretik és becsülik annyira, hogy elhozzák, büszkén megmutatják” – írta a szervezet.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »