Kettős győzelemmel jutott tovább az Európa Kupában a HC DAC

Kettős győzelemmel jutott tovább az Európa Kupában a HC DAC

Mint arról az elmúlt hétvégén beszámoltunk, a HC DAC női kézilabdacsapata sikeresen debütált a nemzetközi porondon az Európa Kupában. A dunaszerdahelyi lányok a bosnyák ZRK Borac Banja Luka együttesét győzték le hazai pályán, így magabiztos előnnyel utazhattak a visszavágóra.

A sárga-kékek előnyük tudatában is jól kezdték a mérkőzést: már az első perctől magukhoz ragadták a kezdeményezést. Nyolc perc után már 4-2-re is vezettek, de erre még a hazai együttesnek volt válasza, és egy háromgólos sorozattal fordítani tudtak 5-4-re. A hazaiak a folytatásban próbálták tartani egygólos előnyüket, de az első játékrész végén a csallóközi együttes előbb kiegyenlített, majd ismét megszerezte a vezetést. A szünetre végül egygólos dunaszerdahelyi vezetéssel fordulhattak a felek.

Szünet után a hazaiak már nem tudták tartani a DAC játékosainak tempóját, és a bosnyákok egyre több hibával játszottak.

Hírdetés

A továbbjutás kérdése lényegében már a dunaszerdahelyi odavágón eldőlt, a Borac próbált tisztességes helytállással búcsúzni az európai kupaporondtól. A hazaiak a 35. percig tudták tartani a sárga-kékeket. Debre Viktor csapata folyamatosan növelte előnyét és húsz perccel a vége előtt már ötgólos előnyt dolgoztak ki a DAC játékosai. Bízikék a hajrában újabb két góllal növelték előnyüket, így a végére egy magabiztos hétgólos győzelmet arattak a dunaszerdahelyi lányok, ez pedig azt jelentette kettős győzelemmel jutottak be a következő selejtezőfordulóba.

A DAC legeredményesebb játékosa a visszavágón a hétgólos Élő Beatrix volt, de további nyolc játékos is betalált a visszavágón.

Továbbjutott a HC DAC kettős győzelemmel és 62-43-as összesítéssel.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »