Kettészakította a kisbuszt az út mentén felrobbantott bomba, az utasok halálra égtek

Legalább 18 civil meghalt csütörtökön a szomáliai főváros közelében, egy út mentén elhelyezett bomba felrobbanása miatt.

A merénylet Mogadishutól 20 kilométerre történt. Abidkadir Mohamed helyszínelő rendőr elmondta, hogy a civilek egy kisbusz utasai voltak, akik valamennyien megégtek. A bombát a támadók távirányítással hozták működésbe, és a robbanás kettészakította a kisbuszt.

“Az egyik szemtanú, egy arra haladó kocsi sofőrje azt mondta, a kisbuszt egy katonákat szállító teherautó kísérte. Szerinte valószínűleg ez utóbbi lehetett a támadók célpontja.”

A terrorcselekmény elkövetőjeként egyelőre semmilyen csoport nem jelentkezett. Az utat, ahol a merénylet történt, gyakran használják az Afrikai Unió katonái – írja az MTI.

A kelet-afrikai országban az al-Shabaab iszlamista milícia rendszeresen támadást intéz a biztonsági erők és a civilek ellen. A csoport célja eltávolítani a hatalomból a Nyugat által támogatott kormányt.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?A robbanás következtében meghalt egy ukrán nő IsztambulbanFelvették, ahogy az egyik merénylő felrobbantja magátRovatok: KülföldTelepülés: VilágCímkék: külföld, robbantásos merénylet, Szomália, halálos áldozatok, terrorcselekményForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »