Kétszer is házi őrizettel kedveskedtek az idős emberre támadó drogos visszaesőnek – és ő mindkétszer élt a lehetőséggel

Ámokfutóvá vált a kristály nevű dizájnerdrogtól egy 18 éves, büntetett előéletű hevesi fiatal: az eset még 2015. december 12-én történt, de a Heves megyei főügyészség csak most emelt vádat ellene.

Vádiratuk szerint a fiatal férfi kora reggel, ezer forintért vásárolt egy adag pentedront, amit vásárlás után rögtön fel is szippantott. A szer rögtön átvette az irányítást – a fiatal későbbi vallomása szerint érezte, hogy valami rosszindulat jön rá, hatására pedig kővel kezdte dobálni az utcájukban dolgozó közmunkásokat. A munkások szidni kezdték, megjegyzéseiktől pedig még dühösebb lett, és úgy döntött, egyikük szülein áll majd bosszút.

A drogtól zavarodott férfi egy elgörbült ásót szerzett, és azzal felfegyverkezve ment át haragosa idős szüleihez – előbb a kerítést verte, majd az ásóval mellkason csapta a feleségét védeni próbáló 67 éves férfit.

A sértett két bordája is eltörött, életveszélyes légmell alakult ki nála az ütés hatására, amit később az egri kórházban szüntettek meg.

A támadót őrizetbe vették, első körben előzetes letartóztatásba került, ezt azonban később házi őrizetre enyhítették az eljáró hatóságok. A gyanúsított élt a lehetőséggel: kétszer is levágta lábáról az elektronikus nyomkövetőt, és elszökött otthonról. Emiatt ismét előzetesbe helyezték. A megyei főügyészség most garázdaság vétségével, életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, valamint fogolyszökés vétségével vádolja a fiatal férfit, és letöltendő börtönbüntetést kérnek esetében.

(Origó)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »