Kétszer annyit fizet az ukrajnai lakosság a gázért, mint amennyit valójában kellene

Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök kijelentette, hogy az állam kompenzálni fogja a lakosságnak az erősen megnövekedett kommunális szolgáltatások miatt felgyülemlő költségeit. A szakértők viszont kritikusan viszonyulnak a kormány főleg a gázárral kapcsolatos politikájához. Várható, hogy 2017 tavaszán további 25 százalékkal fognak növekedni a gázárak. Vannak olyan vélemények is, hogy Ukrajnában a gazdasági előrejelzések csupán alku tárgyát képezik, és nagyon gyakran nem felelnek meg a gazdasági valóságnak – írja a RIA Novosztyi.

A költségvetési politika szakértője, Ljudmila Szuprun a Főváros Hangja rádióadásában felhívta a figyelmet a Naftohaz mutatóira, valamint a május elsejei gázáremelkedés közötti egyenlőtlenségekre: „A Naftohaz 21 milliárd hrivnya tiszta jövedelme tett szert május elseje óta, ami azt jelenti, hogy az év végéig körülbelül 60 milliárd hrivnya tiszta jövedelemre számíthat. A lakosságnak körülbelül 35-40 milliárd hrivnya dotációt készülnek adni, ami csupán manipuláció. A jelenlegi gázár megalapozatlan, ez az ár több mint kétszerese a valós értéknek. ”

Rovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: földgáz, földgázár, Ukrajna, ukrán gazdaság, ukrajnai hírek, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »