Kétszáz pályázat vehet részt a Zártkerti programban

Kétszáz pályázat vehet részt a Zártkerti programban

Mintegy kétszáz pályázatot támogatnak a kétmilliárd forint keretösszegű, önkormányzatok számára meghirdetett Zártkerti programban – mondta Szakáli István Loránd, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkára egy szakmai konferencián szerdán, Nyíregyházán.

A helyettes államtitkár elmondta, eddig mintegy negyven pályázatot véglegesítettek, de az elektronikus beadandó felületen már közel hétszáz pályázó nyitotta meg a dokumentumokat.

Hírdetés

– közölte Szakáli István Loránd, hozzátéve, a kormány döntése szerint jövőre is lesz pályázat.

A január 2-án meghirdetett Zártkerti programban támogatás nyerhető el az önkormányzatok számára a zártkerti utak járhatóvá tételére, a víz- és az áramvételi lehetőségek megteremtésére, vadvédelmi kerítések létesítésére, támogatják a területrendezést, a gyümölcsfa-, továbbá a szőlőtelepítést is.

A projekt támogatási intenzitása száz százalékos, a nyertes pályázóknak lehetőségük van 75 százalékos pályázati előleget lehívniuk annak érdekében, hogy meg tudják valósítani a fejlesztéseiket – jelezte Szakáli István Loránd. A nemzeti forrásból finanszírozott program pályázatainak benyújtásához az internetes felület január 2-től január 31-ig érhető el a kormány és a Herman Ottó Intézet honlapján, a döntési listát március 31-ig teszik közzé, a nyerteseknek jövő áprilisig kell megvalósítaniuk beruházásaikat.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »