Kétségbeesetten kapálózik a The Washington Post: Trump elnöksége meggyöngítené az Egyesült Államokat külföldön

The Washington Post szerkesztőségi állásfoglalásban figyelmeztetett: Donald Trump esetleges elnöksége meggyöngítené az Egyesült Államok helyét a világpolitikában. Mire ez a nagy aggodalom? Trumf ugyanis nyilvánvalóvá tette hogy egyenlő távolságot tartana a zsidóktól és az araboktól. Ez pedig rettegéssel tölti el azokat, akik mindent alárendelnek a cionista rezsin kiszolgálásának.

Magyar Menedék - Sitchin

A szerkesztőségi állásfoglalást a tekintélyes lap kedd este, az internetes kiadásában tette közzé.

Az amerikai előválasztási folyamat eddigi legfontosabb állomása, az úgynevezett “szuperkedd” után könnyen meglehet, hogy Trump lesz a republikánus elnökjelölt, és ha elnökké választják, akkor az amerikaiaknak egy igen radikális képet vázolnak fel a világról, s benne Amerika szerepéről – állítja a lap. A szerkesztőségi állásfoglalás úgy véli, hogy Donald Trump külpolitikája – legalábbis a kampányrendezvényeken elmondott beszédei és dühkitörései tanúsága szerint – alapvetően megváltoztatná az Egyesült Államok szövetségi rendszerét. Legalábbis Trump eddig ezt ígérte. Az üzletember felülvizsgálná a kétoldalú kapcsolatokat, senkit nem részesítene előnyben, “kivétel talán az orosz elnök, Vlagyimir Putyin lenne” – véli a The Washington Post.

A negatív következmények az Egyesült Államok déli határainál válnának azonnal nyilvánvalóvá – írja a lap, amelynek elemzése szerint az amerikai-mexikói kapcsolatok áldozatául esnének a Trump által szorgalmazott, a bevándorlás megfékezését célzó fal felépítésének a határon. A Post hozzáteszi, hogy Trump elnökségével vitára lehet számítani Japánnal és Dél-Koreával is, mert az üzletember szerint “nem fizetnek eleget az amerikai csapatok ottani állomásoztatásáért”.

A lap azt is kifejti, hogy Trump túlságosan is vonzódik az úgynevezett erős emberekhez. Csodálja Putyint és azzal dicsekszik, hogy ez a csodálat kölcsönös, s a szuperkedd előtti utolsó országos vitán megértően beszélt Szaddám Huszeinről, a kivégzett iraki diktátorról és Moammer Kadhafiról, Líbia egykori vezetőjéről is.

A lap emlékeztet arra, hogy Donald Trumpnak még nincs külpolitikai szakértői csapata, s várható külpolitikájáról sem sokat tudni. Csak annyit, hogy “erősen téves elképzelései vannak az Egyesült Államok világban játszott szerepéről és elkötelezettségeiről”.

hunhír.info – mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »