Kétségbeejtő vereséget szenvedett a Temesvár

Kétségbeejtő vereséget szenvedett a Temesvár

Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásának ötödik fordulója hozta meg az áttörést a Dinamónak: Mircea Rednic bukaresti legénysége három döntetlen és egy vereség után 2-1-re győzni tudott a Viitorul vendégeként. 

bt-tim_b

A hétfő esti meccs eredménye után tehát már csak Gheorghe Hagi alakulata és a Marosvásárhelyi ASA nyeretlen a play-offban, így utóbbi kettő 25, illetve 21 ponttal tanyázik a tabella alján. A forduló kedd koraesti Giurgiui Astra–Târgu Jiu-i Pandurii összecsapással ér véget.

A hétfői játéknap figyelemfelkeltő eredményét az alsóház szolgáltatta, ahol a Botoșani-nak sikerült 6-1-re vernie hazai pályán a Temesvári Polit. A szünetben még egy-egy büntető értékesítése után 1-1 volt az állás, a második félidőben azonban alaposan rákapcsoltak  a moldvai játékosok, és sorra vették be a teljesen szétesett Bega-partiak kapuját.

„Még pályafutásom kezdetén, a harmadosztályban sem kaptam ki ilyen csúnyán. Gyerekes hibákat vétettünk. Több mint kétségbeejtő a helyzet. Talán el kellene fogadnunk, hogy kiesünk az élvonalból és meg kellene próbálnunk futballozni. Talán akkor változna valami. De én már nemigen hiszem, hogy megmenekülhetünk” – ismerte el a Poli 31 éves csapatkapitánya, Dorin Goga a meccs végén.

Öt forduló után a temesváriak 15 ponttal állnak a kiesés jelentő hetedik helyen a sereghajtó Ploiești-i Petrolul előtt (8 pont). Az élen Iași (26 pont), Craiova (25), Kolozsvári CFR (22), Voluntari (22), Botoșani (20) a sorrend. A Chiajna most 17 ponttal a hatodik, osztályozót jelentő helyen áll.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »