Kétmilliárdból épült sportcsarnokot adtak át

Átadták a közel 2,1 milliárd forintos kormányzati támogatásból felújított Bujtosi Szabadidő Csarnokot – új nevén Continental Arénát – Nyíregyházán.

Az 1988-ban átadott, akkor az ország második legnagyobb sportcsarnokának számító Bujtosi Szabadidő Csarnok fejlesztésének első, 2014 szeptemberében zárult ütemében az épület külső szigetelése és homlokzata újult meg, elvégezték az energetikai korszerűsítéseket, a tető és a nyílászárók cseréjét. A belső munkálatokat magában foglaló, 2015 augusztusában megkezdett második és harmadik ütemben a teljes épületgépészeti- és informatikai rendszer felújítása, az eredményjelző berendezések és a hangosítás fejlesztése következett.

Két, motoros mozgatású térelválasztó beépítésével az 1800 négyzetméteres küzdőteret három keresztirányú kosárlabda pályára lehet osztani, így több csapat egyszerre tarthat edzéseket.

A csarnok befogadóképessége a kihúzható mobil lelátóknak köszönhetően 2500 személyesre bővült. Kicserélték a nézői székeket, hat VIP-páholyt építettek, az aréna keleti oldalán pedig nyolcvanfős konferenciatermet, illetve külön médiaszobákat létesítettek. A küzdőtér megújított világítási rendszere HD minőségű televíziós közvetítéseket tesz lehetővé.

Bővültek a kiszolgáló helyiségek, egy nagy bemelegítő terem és több kisebb – például szabadidős tevékenységre alkalmas – szobák épültek, megújultak a sportolói és bírói öltözők, orvosi, elsősegélynyújtó és doppingellenőrző szobák létesültek, az új látványlift beépítésével pedig teljesen akadálymentesítették az épületet.

Péntektől vasárnapig a Continental Arénában rendezik a női röplabda Európa Liga első fordulóját, amelyen a román, a görög és a szlovén együttes lesz a címvédő magyar válogatott ellenfele. A második fordulót június 9. és 11. között Görögországban tartják meg, a három csoportból a három győztes és a legjobb csoportmásodik jut tovább.

Szerző: MTI


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »