Kétharmados a szemkilövető diktátor, Kúrcsányi elutasítottsága

A magyarok közel kétharmada, mintegy 64 százalékuk nem szeretné semmilyen fontosabb politikai pozícióban látni Gyurcsány Ferencet – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Idők számára készült legfrissebb közvélemény-kutatásából. A bukott kormányfő balatonőszödi beszédének 10. évfordulójával összefüggésben készült felmérés arra is rámutat ugyanakkor, hogy csak egy szűk kisebbség (a teljes felnőtt népesség 15 százaléka) szimpatizál valamennyire Gyurcsány Ferenccel.

Magyar Menedék - Ősmagyar

A kérdésben a baloldali (MSZP, DK, Együtt, PM) szimpatizánsok is megosztottak: harmaduk (32 százalék) szintén elutasító a volt miniszterelnök politikai szerepvállalásával kapcsolatban.

Februárban a Borsnak Gyurcsány úgy fogalmazott, sok olyan politikust látott már, akik „népszerűek voltak, de nem sokra mentek vele, ma már a nevük sem biztos, hogy eszébe jut az embereknek” Példaként akkor a Demokratikus Koalíció elnöke Szili Katalint és Dávid Ibolyát említette. „ Egy politikusnál egyáltalán nem fontos, hogy népszerű legyen” közölte a Borssal Gyurcsány.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »