Kétgólos hátrányból fordítottak az újváriak és tapadnak a címvédőre

Kétgólos hátrányból fordítottak az újváriak és tapadnak a címvédőre

A szlovák jégkorong-bajnokság (Tipos Extraliga) vasárnap esti fordulójában az érsekújvári bikák kétgólos hátrányból fordítottak az Igló otthonában, ezzel tovább folytatták remek sorozatukat a bajnokságban.

Tovább remekel az Érsekújvár a szlovák jégkorong-bajnokság új idényében, miután idegenben is győzni tudtak egy remek harmadik harmaddal az Igló otthonában. Majoross Gergely együttese ezzel továbbra is az élbolyhoz tartozik és csupán rosszabb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg a címvédő pozsonyi Slovan.

Előbb a 13. percben Verbeek talált be, majd a második harmadban Kerbashian növelte kettőre az iglóiak előnyét. Majoross Gergely együttese a harmadik harmadban elképesztő feltámadást produkált és nem egész nyolc perc leforgása alatt fordítani tudtak. Az újváriak felzárkózását Klempa gólja indította el a 47. percben, miután emberhátrányból talált be. Nem egész hét perccel a rendes játékidő vége előtt Roman kiegyenlített. A csattanó azonban csak ezután következett és az 55. percben Tomaš Mikúš büntetőből megszerezte az újváriak győzelmet jelentő gólját. Majoross Gergely együttese ezzel sorozatban harmadik győzelmét szerezte meg.

A vasárnapi játéknapon megszerezte első győzelmét az új idényben a Kassa, miután 5-2-re legyőzték a Trencsént. A címvédő pozsonyi Slovan az újváriakhoz hasonlóan kétgólos hátrányból állt fel a Nyitra ellen, míg a Zólyom idegenben a Besztercebánya otthonában kapott ki túlóra után.

Szlovák jégkorong-bajnokság (Tipos Extraliga), alapszakasz, 6. forduló:

Hírdetés

HK Grotto Igló – HC Mikron Érsekújvár 2-3 (1-0, 1-0, 0-3)

Gólszerzők: 13. Verbeek (Majdan, Kerbashian), 33. Kerbashian (Ališauskas, Rapáč) illetve. 47. Ondrušek (Hatala, Klempa), 54. Roman (Johnson, Mišiak), 55. Mikúš (büntetőből)

A forduló további eredményei:

HC 05 Besztercebánya – HKM Zólyom 4-3 hosszabbítás után (1-0, 1-2, 1-1 – 1-0)

HC Kassa – HC Dukla Trencsén 5-2 (1-1, 3-1, 1-0)

HC Slovan – HK Nyitra 4-2 (0-2, 1-0, 3-0)


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »