Kétéves kitiltást kaptak a magyar–angol rendbontói

Kétéves kitiltást kaptak a magyar–angol rendbontói

Akiket nem tudtak azonosítani a Puskás Arénában, azok után a rendőrség nyomoz.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség vizsgálatot indított még a szeptember 2-i Magyarország–Anglia labdarúgó-világbajnoki selejtező után, és rasszista megnyilvánulások miatt két zárt kapus mérkőzéssel büntette, valamint 200 ezer svájci frank megfizetésére kötelezte az MLSZ-t.

Hírdetés

A magyar szövetség akkor közölte, kitiltásra számíthatnak a rendbontó szurkolók. Most a rangado.24.hu megkérdezte az MLSZ-t, és kiderült, már több szurkolót is azonosítottak.

“Azok a rendbontók, akiket a biztonsági szolgálat a helyszínen azonosított, a sporttörvény rendelkezései alapján, a sportrendezvények látogatásától két évre kizárásra kerültek. Azon rendbontók esetében, ahol a helyszíni azonosítás nem volt megoldható, feljelentésre és hatósági eljárás lefolytatására volt szükség, a rendőrség több forrásból beszerzett bizonyítékok alapján folytatja a nyomozást” – válaszolta Sipos Jenő, a szövetség szóvivője.

Ha a FIFA fegyelmi döntése jogerőre emelkedik,az MLSZ polgári peres eljárás keretében a bizonyítottan rendbontókra hárítja a pénzbüntetést.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »