Két zárt kapus meccsre büntették az angolokat az Eb-döntő miatt

Két zárt kapus meccsre büntették az angolokat az Eb-döntő miatt

Az UEFA fegyelmi bizottsága több mint három hónap után döntött a Wembley-ben és környéként tapasztalt szurkolói rendbontások miatt.

Hétfőn hozta nyilvánosságra az Európai Labdarúgó Szövetség a fegyelmi döntését a július 11-én játszott Olaszország–Anglia Európa-bajnoki döntő ügyében. A Wembley stadionba a mérkőzés előtt jegy nélküli szurkolók rontottak be, majd az arénában is többször került sor összetűzésre a hazai drukkerek, illetve a rendfenntartók között.

Emiatt eljárás indult az angol szövetség ellen, amely büntetésként a következő két, UEFA által szervezett hazai válogatott mérkőzését kénytelen lesz zárt kapuk mögött megrendezni, de

ebből a második meccs büntetésének végrehajtását két évre felfüggesztették,

Hírdetés

mert az Eb-döntő rendezési hiányosságok voltak a stadionban és a környékén is.

Emellett az angol szövetségnek 100 ezer euró bírságot is meg kell fizetnie ugyanezen okból, illetve azért, mert behatoltak a szurkolók a pályára, különböző tárgyakat dobáltak be a játéktérre, valamint megzavarták a mérkőzés előtt a himnuszokat.

„Bár csalódottak vagyunk a döntés miatt, elfogadjuk”

– közölte az angol szövetség, és jelezte, visszautasítja azoknak a viselkedését, akik megbotránkozást okoztak a döntő idején, és sajnálkozását fejezte ki, hogy közülük többen be is jutottak a stadionba.

Az angol szervezet független vizsgálatot is elrendelt az ügyben, hogy hasonló a jövőben ne fordulhasson elő. Emellett együttműködik azokkal a hatóságokkal, amelyek a rendbontásért felelősök felkutatásán és elszámoltatásán dolgoznak.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »