Két vonat frontálisan ütközött Spanyolországban – száz felett a sérültek száma

Két vonat frontálisan ütközött Spanyolországban – száz felett a sérültek száma

Pénteken két vonat frontálisan ütközött Barcelonától északnyugatra, Manresa és San Vicenc de Castellet városok közötti sínpáron. Az egyik vonat Barcelona irányába tartott, a másik Manresba. A hivatalos közlések szerint egy ember – az egyik mozdonyvezető – életét vesztette, a sérültek száma pedig több mint százra emelkedett. Három utas válságos állapotban van.

Egyelőre vizsgálják, hogyan kerülhetett, két, egymásnak menetiránynak szemben közlekedő vonat. Egyes politikusok közlése szerint több dolog vezetett a tragédiához: például az automatikus jelzőrendszer meghibásodása és a mozdonyvezetők és az irányító központ közti kommunikáció elégtelensége.

Hírdetés

A katalán politikai vezetők a beruházások hiányával magyarázzák a balesetet, szerintük a mostani tragédia hátterében az infrastrukturális beruházások elmaradása áll. A katalán függetlenségi megmozdulások egyik kiváltó oka épp az volt, hogy spanyol központi kormányzat adós maradt a spanyol királyság legjobban teljesítő tartományának a fejlesztésekkel. Katalónia adja a spanyol GDP ötödét.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »