Két vereséggel kezdett Magyarország a hokielit vb-jén

Két vereséggel kezdett Magyarország a hokielit vb-jén

Két vereségnél tart Magyarország férfi jégkorong-válogatottja az oroszországi elit világbajnokság szentpétervári csoportkörében: az élmezőnybe tavaly feljutott gárda szombaton Szlovákiával szemben maradt alul 4-1-re, vasárnap pedig a címvédő és olimpiai bajnok Kanadától kapott ki 7-1-re.

1hucan4_bHetényi Zoltán kapus gólt kap és a kanadai Corey Perrytől (balra)

A szövetségi kapitány Rich Chermonaz már a B előjelű nyolcas nyitófordulóját követően rámutatott, hogy amióta Magyarország legutóbb 2009-ben az elitben játszott, még edzőmeccsen sem igazán találkoztak hasonló kaliberű ellenféllel.

Szerinte ez meglátszott, mert idegesen kezdtek. A meccs folyamán azért sikerült némi önbizalmat gyűjteniük, de ez kevés volt a kivallóan védekező ellenféllel szemben. „Mégiscsak a világranglista 8.-jával játszottunk… Az kellemes meglepetés volt, hogy ennyire sokat melóztak a srácok és bírták a végéig” – fűzte hozzá.

Vasárnap sem panaszkodhatott sokat tanítványaira, hiszen a juharlevelesek ellen egészen jól küzdöttek a magyarok. Gólszerzőjük, Bartalis István viszont szoros meccsre készült, sajnálja, hogy a támadások közben „elfelejtettek” védekezni. „Pedig az a legfontosabb, még akkor is, ha nyomást tudsz gyakorolni az ellenfeledre” – nyilatkozta az M4 Sportnak.

Hozzá hasonlóan csapattársai szerint is „elvédekezték” a meccset, Sofron István viszont azt is hozzátette, hogy már az is nagy szó, hogy olykor nyomást tudtak gyakorolni a világranglista élén álló Kanadára. Magyarország hétfőn pihenhet, legközelebb kedden, a kiesés szempontjából védettséget élvező, de erőviszony tekintetében legyőzhetőnek tartott Franciaország lesz az ellenfele.

A moszkvai A csoport amúgy bravúrral indult, hiszen a cseheknek sikerült 3-0-ra legyőzniük a házigazda oroszokat. Eredmények, A csoport: Svédország–Lettország 2-1, Csehország–Oroszország 3-0, Svájc–Kazahsztán 2-3, Norvégia–Dánia 0-3, Lettország–Csehország 3-4, Kazahsztán–Oroszország 4-6. B csoport: Egyesült Államok–Kanada 1-5, Finnország–Fehéroroszország 6-2, Szlovákia–Magyarország 4-1, Franciaország–Németország 3-2, Fehéroroszország–Egyesült Államok 3-6, Magyarország–Kanada 1-7. 


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »