Két üzemet is karantén alá helyeztek a Vágújhelyi járásban

A koronavírus-pandémiával összefüggésben vesztegzár alá helyezték két vágújhelyi járásbeli cég minden dolgozóját. Egy óturai és egy patvaróci üzemről van szó. Az első esetben hat, a második esetben öt igazolt koronavírus-fertőzöttet vettek nyilvántartásba.

Óturán összesen hat személy teszteredménye lett pozitív, négy alkalmazotté, egy hozzátartozóé és egy egészségügyi dolgozóé.

Hírdetés

Összesen 90 személyt helyeztek karantén alá, a cég 20 dolgozója mellett a hozzátartozóikat is, valamint egy lakodalom minden résztvevőjét, mivel azon az egyik alkalmazott is jelen volt. Egy patvaróci gyárban öt pozitív esetet találtak. Összesen 190 személyt helyeztek karantén alá. „Nagyobb üzemről van szó, több a kontaktszemély is. Ezt a gyárat nem zártuk be, tekintve, hogy minden dolgozó szabadságra ment” – tette hozzá Bučková.A Trencséni Regionális Közegészségügyi Hivatal munkatársai folyamatosan keresik azokat a személyeket, akik igazolt fertőzöttekkel érintkeztek. Emellett elrendelték a szóban forgó üzemek fertőtlenítését. További járványellenes intézkedéseket vezettek be a vágújhelyi kórházban is. Tilos a látogatás, az egyik kórházi részleget pedig lezárták a páciensek előtt.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »