Két településen tartanak ma időközi választást

Két településen tartanak ma időközi helyi önkormányzati választást: Nagymányokon polgármestert, Szalatnakon pedig polgármestert és négytagú képviselő-testületet választanak.

A Tolna vármegyei Nagymányokon azért rendeznek választást, mert a település polgármestere, a várost 2006 óta irányító Karl Béla (független) április 1-jei hatállyal lemondott. Az időközi választáson a polgármesteri tisztségért egy független jelölt indul, a választói névjegyzékben több mint 1800 helybéli szerepel.

A Baranya vármegye északkeleti részén fekvő Szalatnakon a képviselő-testület március végén a feloszlásáról döntött, ezért a településen polgármestert és a négyfős testületbe képviselőket is választanak. A polgármester-választáson három független jelölt indul, a négy képviselői helyre pedig kilenc független jelölt pályázik. A választói névjegyékben 270-en szerepelnek.

Hírdetés

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

Ma a Fejér vármegyei Sárbogárd cigány nemzetiségi választói települési nemzetiségi önkormányzati képviselőket választottak volna, de ez a választás – mivel nem volt meg a szükséges öt jelölt – elmarad.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »