Két nőt gyilkolt meg egy kárpátaljai férfi (Fotók)

Kárpátalján a Munkácsi járásban található Oroszkucsova (Руська Кучава) 30 éves lakosát gyilkossággal gyanúsítják. Az áldozatok a férfi korábbi élettársai voltak – jelentette a kárpátaljai rendőrség sajtóosztálya.

Az első gyilkosság az idén júniusban, a másik 2014 augusztusában történt. A rendőrség már befejezte a bírósági tárgyalást megelőző nyomozást, a vádiratot pedig a bíróságra továbbították.

2016 júliusában a Munkácsi Járási Rendőrséghez az említett település női lakosa fordult, aki a 34 éves szomszédnője eltűnését jelentette be. A felperes elmondása szerint, a szomszédasszonya még június 28-án a 30 éves élettársával a falu végén található kertjébe szilváért ment, ahonnan nem tért vissza.

Az Oroszkucsova külterületén található gyümölcsöshöz kiérkező nyomozók a szolgálati kutya segítségével megtalálták a meggyilkolt nő vérbe fagyott holtestét, melyet ágak borítottak – adta hírül a Zakarpatszkij Korrespondent.

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 115. cikkelye (szándékos gyilkosság) értelmében az ügyben büntetőeljárást indítottak. A nő meggyilkolásával a 30 éves, korábban büntetett előéletű élettársát gyanúsították meg. Mellesleg korábban a férfi megölte édesanyját, amiért hét évet töltött börtönben.

A vizsgálat során a fogvatartott még egy gyilkosságot vallott be. Elmondása szerint 2014 augusztusában megölte az előző élettársát is, kinek holttestét a pajtájában ásta el. A rendőrök ott a meggyilkolt nő csontvázát is megtalálták.

A két nő gyilkosát őrizetbe vették, s börtönbe helyezték. Hosszú ideig Ukrajna fővárosában, Kijevben a második áldozat maradványainak komplex DNS-vizsgálata folytatódott. Mint az kiderült az 1981-es születésű nő a Munkácsi járás lakosa volt.

A szakértő vizsgálat eredményeinek lezárása után november 22-én a nyomozók meggyanúsították a férfit a másik gyilkossággal is.

A kettős gyilkosság elkövetése miatt a férfit akár életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélhetik. Az ügyben már lezárult a nyomozás, a végső döntést a bíróság hozza majd meg.

 

Rovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Munkácsi járásCímkék: brutális gyilkosság, bűncselekmény, kékfény, emberölésForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »