Két nő mérgezhette meg a vezető féltestvérét

Malajziában őrizetbe vettek még egy gyanúsítottat az észak-koreai vezető féltestvérének meggyilkolásával összefüggésben – közölte csütörtökön a helyi sajtó.

A 45 éves Kim Dzsong Namot hétfő reggel 9 körül mérgezte meg két nő a Kuala Lumpur-i nemzetközi repülőtéren. Egyes források arról írtak, hogy mérgezett tűkkel támadták meg a férfit, míg mások szerint folyadékot spricceltek az arcába. Egyes szakértők úgy vélik, hogy Kim Dzsong Nam politikai gyilkosság áldozata lett. A tettesek taxival menekültek el a helyszínről.

A Bernama maláj hírügynökség csütörtökön arról számolt be, hogy a férfi halálával kapcsolatban a rendőrség további embereket vesz őrizetbe. Az ügyben egy nőt, akinek vietnami útlevele volt, szerdán már őrizetbe vettek a Kuala Lumpur-i nemzetközi repülőtéren.

A Tona Ilbo című szöuli lap, amely általában dél-koreai kormányforrásokból kap értesüléseket, azt írta, hogy a második gyanúsított Malajziából Dél-Koreába akart repülni. Elfogásakor Szöulba szóló repülőjegyet találtak nála. A Kyodo japán hírügynökség pedig azt írta, hogy a nőnél indonéziai útlevél volt. A dél-koreai TV Csoszun közben arról számolt be, hogy a hatóságok, a dél-koreai társszervektől kapott újlenyomati adatok alapján azonosították Kim Dzsong Namot, amit a szöuli kormány képviselői is megerősítettek.

Az azonosításnál az okozott kisebb zavart, hogy a férfi Kim Csol névre szóló észak-koreai útlevéllel utazott, amelyben nem Kim Dzsong Nam születési adatai szerepeltek. Korábban a sajtó azt írta, hogy a malajziai igazságügyi orvosszakértők egyelőre nem állapították meg a halál okát, dél-koreai tisztviselők szerint ugyanakkor azt mérgezés okozta.

A Kyodo jelentésében ezt idézte, “embereink (dél-koreai szakértők) bementek a halottasházba és látták Kim Dzsong Nam holttestét. Szája környékén tajték volt, ami a halálos mérgezések tipikus esete”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »