Két nagy erejű robbanás történt a brüsszeli repülőtéren

MTI nyomán

Kettős robbanás történt kedd reggel a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren, a detonációk oka egyelőre ismeretlen. Sajtóhírek szerint többen megsérültek, a vonatközlekedést pedig felfüggesztették a környéken. Cikkünk folyamatosan frissül!

A Le Soir című helyi lap friss értesülései szerint a robbanások a repülőtér indulási oldalán történtek az American Airlines légitársaság irodája közelében. A televíziós csatornák által sugárzott képek tanúsága szerint számos rendőrt és mentőt vezényeltek a helyszínre. A légikikötő felett fekete füst gomolygott.

Az eset összefüggésben lehet azzal, hogy a 26 éves belgiumi születésű francia állampolgárt, Abdeslamot a múlt héten, pénteken fogták el Brüsszelben, miután négy hónapig menekült a hatóságok elől. A párizsi terrorakciók szervezésével vádolt férfi az ügyvédje szerint az elmúlt napokban együttműködött a rendőrségi nyomozókkal és olyan értékes, hogy “saját súlyát éri aranyban mérve”.

Korábban több titkosszolgálat is arra figyelmeztetett, hogy Abdeslam elfogása után újabb torreakciók történhetnek. Mint fogalmaztak: kiajznak a terroristák.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »