Két MTVA-s lemondott a lehallgatási botrány miatt

Két MTVA-s vezető, Vas Imre üzemeltetési igazgató és Enyedi Csaba adminisztrációs igazgató kérte felmentését a lehallgatási botrány miatt, kérelmüket Vaszily Miklós megbízott vezérigazgató elfogadta – írja a 444.hu az MTVA közlése alapján.

A portálnak korábban MTVA-s források azt mondták, néhány hete gyanúsítottként hallgatták ki Vast és Enyedit, akik nem akartak vallomást tenni. A rendőrség csak annyit erősített meg, hogy két gyanúsítottat kihallgatott, ám nevüket nem hozta nyilvánosságra.

A rendőrség tiltott adatszerzés gyanújával nyomoz, miután áprilisban egy beázást követő felújítási munkálatok során előkerültek a poloskák Vaszily Miklós tárgyalójából. Később kiderült, Vas és Enyedi irodájában is volt olyan lehallgatóberendezés, amely fotó készítésére is alkalmas.

A biztonsági kamerák felvételén Vast a rendőrök szerelők társaságában azonosították. Vas engedélye nélkül lehetetlen lett volna hozzáférni az igazgatói tárgyalóhoz, amikor pedig a helyszínelés során erre rákérdeztek a rendőrök, ő hebegve csak annyit mondott, hogy „az eszközök telepítése magasabb célokat szolgál” – olvasható a cikkben.

Korábban írtunk arról, hogy Orosz Ferenc adatvédelmi és biztonságtechnikai szaktanácsadó szerint politikai haszonszerzés motiválhatta azokat, akik a poloskát elhelyezték a tárgyalóban. „A közszolgálati média még a rossz nézettségi adatokkal együtt is hatalom, méghozzá a ráfordított óriási állami támogatás miatt” – tette hozzá a szaktanácsadó.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »