Két mentőautó személyzete került karanténba egy páciens miatt

Két mentőautó személyzete került karanténba egy páciens miatt

Nyitókép: Thinkstock

Az orvosok és a mentősök folyamatosan arra kérik a pácienseket, hogy ne titkolják el, ha külföldön jártak, vagy ha fertőzött személlyel kerültek kapcsolatba.

Amennyiben erről nem tájékoztatják őket előre, a páciensek a fertőzés veszélyének teszik ki őket és karanténba kell vonulniuk. A média már jó néhány ilyen esetről beszámolt, ennek ellenére továbbra is ismétlődnek az ilyen esetek.

Újonnan egy idős férfi miatt került karanténba két mentőautó személyzete.

Hírdetés

Vasárnap a mentőállomáson bejelentést kaptak egy idős férfiről, aki több egészségügyi problémával küzdött. A férfihez mentőt küldtek és az otthonában kivizsgálták.

Mivel a férfi állapota nem javult, ezért másnap ismét mentőt hívtak hozzá. A mentőautó személyzete csak a helyszínen tudta meg a hozzátartozóktól, hogy a férfi 14 nappal ezelőtt kapcsolatban került egy COVID-19-cel fertőzött személlyel.

A higiénikusok az idős férfinál elrendelték a mintavételt, a két mentőautó személyzetét – akik vasárnap és hétfőn kint voltak a páciensnél – pedig karanténba küldték.

Amennyiben a mentőszolgálat irányító központját nem tájékoztatják arról, hogy a páciensnél esetleg fennállhat a koronavírus veszélye, a központ egy közönséges, nem védőruhával felszerelt egységet küld ki a helyszínre.

Aktuality.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »