Két kilátótoronnyal és egy átcsúszópályával akarják összekötni a Duna két partját Pozsonyban

Két kilátótoronnyal és egy átcsúszópályával akarják összekötni a Duna két partját Pozsonyban

Nyitókép: Pb project

A pozsonyi Öreg híd mellett egy 50 méter magas kilátótornyot és kilátóhidat szeretnének felépíteni, ami sétányként és kiülőként szolgálna a fák lombkoronái felett.

A kilátótorony és kilátóhíd mellett egy zipline pálya (átcsúszópálya) kialakítását tervezik, aminek az lenne a feladata, hogy a Duna folyó felett összekösse a pozsonyligetfalui oldalon található 45 méter magas kilátótornyot a főrévi parton lévő, az Eurovea bevásárlóközponthoz közeli 12 méteres toronnyal.

Tandemugrásra is lehetőség lesz

A Jufa befektető először az Eurovea bevásárlóközpont közelében akarta felépíteni a magasabbik kilátótornyot, de szembekerült az Óváros magassági korlátozásával. Mivel a torony meghaladta volna a 21 méteres határt, ezért úgy döntöttek, hogy a kilátótornyot Pozsonyligetfaluban fogják megépíteni.

 „A kilátótorony csúcsát akadálymentesen és gördülékenyen tudja majd megmászni az összes korosztály. A csúcson pedig a Duna mindkét oldalán csodás kilátás nyílik majd a városra“

Hírdetés

– írja a befektető a tanulmányban.

A korlát mentén amolyan galériaként Pozsony és az ország nevezetességeit szándékozzák bemutatni.

„A kilátótorony részét fogja képezni egy tobogán, adrenalinátjáró, illetve egy sétány kiülővel“

– konkretizálta a befektető.

A látogatóknak a zipline pálya segítségével lehetőségük nyílik majd arra, hogy 45 méteres magasságból a Duna felett átjussanak a part másik végében lévő 12 méteres „megálló“ toronyra. Az érdeklődők – elsősorban a turisták – számára tandemugrásra is lehetőség lesz a szóban forgó pályán.

A kilátótornyok zöld-fehér színkombinációjú acélkonstrukciókként helyezkednének el a Duna két partján.

SME


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »