Két hónapos türelmi időt szabott Romániának az Európai Bizottság, hogy pótolja mulasztásait

Két hónapos türelmi időt szabott Romániának az Európai Bizottság, hogy pótolja mulasztásait

Több mulasztás jóvátételére szólította fel csütörtökön Romániát, valamint néhány más tagországot az Európai Bizottság – adta hírül az Agerpres.
A Bizottság felszólította Romániát, hogy haladéktalanul és maradéktalanul fizesse vissza azt az összeget, amelyet jogtalanul tartott fel a más tagállamokból vásárolt gépkocsik forgalomba írásakor.

Egy másik levélben azt rója fel, hogy Románia és Észtország nem iktatta saját jogrendjébe az elektromos és elektronikus hulladékok kezeléséről szóló Európai Uniós irányelvet.

Hírdetés

Az Európai Bizottság jelzi, hogy az ország késésben van, ami a Közösségi Vámkódex vámtartozásra vonatkozó előírásainak alkalmazását illeti.

A Bizottság ugyanakkor felszólítja Romániát, Ciprust, Franciaországot és Írországot, hogy maradéktalanul iktassa jogrendjébe a nyugdíjjogosultságok hordozhatóságáról szóló irányelvet, amely révén plusz nyugdíjhoz juthatnának a mobilis munkavállalók.

Amennyiben az országok két hónapos határidővel nem teszik jóvá a fenti mulasztásokat, az Európai Unió Bírósága elé állíthatók.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »