Két héttel az olimpia előtt fogadott hűséget az Iszlám Államnak egy brazil terrorszervezet

Két héttel az olimpia előtt fogadott hűséget az Iszlám Államnak egy brazil terrorszervezet

Hűséget fogadott az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet vezetőjének egy brazíliai csoport – tájékoztatott kedden az iszlamista honlapokat figyelő amerikai SITE központ.

Abu Bakr al-Bagdadit a magát Ansar al-Khilafah Brasilnak nevező mozgalom biztosította támogatásáról bő két héttel a Rio de Janeiróban rendezendő nyári olimpiai játékok kezdete előtt. Rita Katz, a SITE igazgatója szerint most először fordul elő Latin-Amerikában, hogy egy csoport nyíltan az Iszlám Állam mellé áll.

A Correio de Uberlandia nevű hírportál tájékoztatása szerint a brazil szélsőségesek üzenete arab nyelven jelent meg, háttérben a brazil zászlóval. A csoport a legutóbbi franciaországi terrortámadásokra utalva megkérdőjelezte annak hatékonyságát, hogy a brazil rendőrök kiképzésében franciák segédkeznek.

A brazil hatóságok a minap bejelentették, hogy a Nizzában múlt csütörtökön elkövetett, több mint 80 halálos áldozattal járó terrortámadás nyomán fokozzák az augusztus 5-én kezdődő ötkarikás játékok miatti biztonsági óvintézkedéseket. A hét végén a terrorellenes bevetést gyakorolták a brazil biztonsági erők, amelyeknek 85 ezer tagja védi majd a világeseményt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »