Két hétig még kérhető a támogatás

Egészen augusztus 5-ig igényelhetnek támogatást a fémzárolt vetőmag költségeihez a minőségi fűszerpaprika termeléssel foglalkozók.

Már csak két hetük van a fűszerpaprika termelőknek: a fémzárolt vetőmag költségeinek részbeni kompenzálására ugyanis május 1. és augusztus 5. között nyújthatnak be csekély összegű, vissza nem térítendő támogatási igényt a 37/2014 (IV. 4.) VM rendelet alapján – hívta fel a figyelmet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal.  A támogatás igénybevételére az a fűszerpaprika-termelő jogosult, aki a támogatás alapját képező, vásárolt vagy termeltetőtől, termelői csoporttól átvett fémzárolt vetőmagot teljes egészében saját használatában lévő földterületen fűszerpaprika termesztése céljából felhasználta.

A támogatás mértéke a 2015. október 20. és 2016. április 30. közötti időszakban megvásárolt fémzárolt vetőmag nettó árának 75 százaléka, de kilogrammonként legfeljebb 30 000 forint. A rendelkezésre álló forrás legfeljebb 170 millió forint.

A támogatás összegét a kérelmező rendelkezésére álló szabad mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) keret figyelembevételével határozzák meg. Az európai uniós versenyjogi értelemben vett állami támogatásokkal kapcsolatos eljárásról és a regionális támogatási térképről szóló 37/2011. (III. 22.) Korm. rendelet 11/A. §-ának rendelkezése értelmében a támogatás igénybevételének további feltétele, hogy a támogatás igénylőjének nyilatkoznia kell arról, hogy mely egyéb vállalkozással/vállalkozásokkal tekinthető egy és ugyanazon vállalkozásnak. A nyilatkozathoz kapcsolódó információkat és nyomtatványt a csekély összegű támogatások igénybevételéhez kapcsolódó „egy és ugyanazon vállalkozás” minőségről, valamint az alkalmazott üzleti évről történő nyilatkozattételi kötelezettségről szóló 7/2016. (II. 4.) számú MVH Közlemény tartalmazza (amely elérhető az MVH honlapján: www.mvh.gov.hu).

MVH

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Vidékért Magazin facebook oldalát, a következő címen:


Forrás:videkert.blog.hu
Tovább a cikkre »