Két győri plébános a város díszpolgára lett

Két győri plébános a város díszpolgára lett

Bár a március 15-i nyilvános városi rendezvények elmaradtak Győrben is, az ünnepi díszközgyűlést megtartották, amelyen Dézsi Csaba András polgármester átadta a Győr díszpolgára, a Pro Urbe Győr elismerést és a város sajtódíjait.

A polgármester Győr díszpolgára címet adott át Benkovich Ferenc plébánosnak az egyházi intézmények, különösen a Szentlélek-templom, az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont és a Szent Anna Otthon alapításában és felépítésében vállalt értékteremtő munkája, valamint több évtizedes, fáradhatatlan odaadással végzett, példaértékű lelkipásztori szolgálata elismeréseként.

Berkes Gyula, a Szent Kamillus-templom plébánosa az Egyház szolgálatában és Győr érdekében kifejtett több évtizedes, magas színvonalú hitéleti és oktatói munkássága, valamint példás közösségépítő tevékenysége elismeréseként vehette át a díszpolgári címet.

A kitüntetettek nevében Benkovich Ferenc atya mondott köszönetet az elismerésért. Kifejezte: mindannyian igyekeznek helytállni, ki-ki a maga területén, és ez a kötelességük is. Mint fogalmazott, a díj arra sarkallja őket, hogy a jövőben még buzgóbban szolgálják a közösséget, a várost – legjobb képességük szerint.

Hírdetés

A díszközgyűlés második felében a Győri Filharmonikus Zenekar művészei adtak ünnepi hangversenyt.

Forrás: Győr Plusz, Győri Egyházmegye

Fotó: Marcali Gábor

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »