Két gólt rúgott, mégsem örül Szalai

Nem tud felhőtlenül örülni két góljának Szalai Ádám, aki duplázott péntek este a magyar labdarúgó-válogatott Svájc ellen 3-2-re elvesztett hazai világbajnoki selejtezőmérkőzésén.

“Természetesen jó érzés, hogy szereztem végre itthon, hazai közönség előtt is gólt. De nem vagyok boldog, hiszen elvesztettük a mérkőzést az utolsó percekben” – mondta Szalai.

Elmondása szerint az elmúlt hónapokban, az Európa-bajnokság előtt, a kontinensviadalon és azt követően is jól játszott a csapat, és ezt az utat szeretné követni a folytatásban is.

“Biztos, hogy nehéz találkozó lesz a lettek elleni, de ahhoz, hogy életben maradjunk, csak a három pont elfogadható, semmi más.”

“Most elsősorban a lettek elleni találkozóra kell összpontosítanunk, a pénteki mérkőzésből pedig egyelőre a pozitív és nem a negatív tapasztalatokat elemeznünk. Azokkal majd a következő meccs után foglalkoznunk” – mondta Gulácsi Péter. Szerinte most abból kell erőt meríteniük, hogy kétszer is egyenlíteni tudtak, valamint hogy voltak jó elemek a játékukban.

“Csalódottak vagyunk azért, ahogy ez az egész alakult. Az első félidőben jól játszottunk, szép támadásokat vezettünk, domináltunk is a játék egyes szakaszaiban, és veszélyben forgott az ő kapujuk is néhányszor” – értékelt Lang Ádám. – “A második félidőben részemről becsúszott egy döntő fontosságú hiba. Ha az nincs, alakulhatott volna egészen másként is a találkozó, kulcsfontosságú volt, hogy nekünk kellett mennünk az eredmény után. Az viszont pozitív, hogy ismételten vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe.”

Lang hozzátette, a második svájci gól bravúros lövés után született, valamint kiemelte, a második magyar egyenlítést követően Németh Krisztián szerinte vitatható körülmények között “tűnt el” a svájci tizenhatoson belül.

“Véleményem szerint ez tizenegyes volt. Lélektanilag és mindenféle szempontból fontos lett volna, ha megadják, valószínűleg berúgjuk. De a “ha” nem játszik a futballban, az eredmény a lényeg, ami azt mutatja, hogy két forduló után egy pontunk van. Hétfőn viszont következik egy újabb mérkőzés, ahol lehet javítani” – fejtette ki Lang.

“Három gólt lőttek, ami mutatja, hogy egy klasszis csapat volt az ellenfél, amely kíméletlenül kihasználta a lehetőségeit és a mi hibáinkat” – mondta Gera Zoltán. – “Jó meccsen jól játszottunk, nagyon sajnálom, hogy az utolsó pillanatban elveszítettük a mérkőzést, a döntetlen reálisabb lett volna a játék képe alapján. Amint a közönség reakciójából is kitűnik, így ki lehet kapni egy mérkőzésen, s bár ez nem vigasztal, annak örülünk, hogy a közönség díjazta a teljesítményünket.”

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Bunkóság a köbön: Ezért akadt ki Szalai Ádám FellainireDzsudzsák Balázs az arab emírségekbeli al-Vahdában folytatjaRovatok: SportTelepülés: MagyarországCímkék: sport, labdarúgás, magyar labdarúgó-válogatott, Szalai Ádám, Magyarország-Svájc Világbajnoki Selejtező Labdarúgó mérkőzésForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »