Két fegyveres nő támadt egy rendőrségi buszra Isztambulban

Két fegyveres nő támadt egy rendőrségi buszra Isztambulban

MTI nyomán

Két fegyveres nő támadt csütörtökön az isztambuli rohamrendőrség egyik szolgálati buszára a város európai oldalán fekvő Bayrampasa nevű kerületben – közölte az Anadolu török állami hírügynökség.

A biztonsági kamerák tanúsága szerint az egyik támadó gépkarabéllyal kezdett lövöldözni a nyílt utcán, a másik közben kézigránátokat hajított a busz felé, majd amikor azok nem robbantak fel, pisztollyal maga is lőni kezdett.

A rendőrök választüzet nyitottak. Az összecsapás során ugyan az egyik nő megsérült, de később autóval mindketten elmenekültek a helyszínről. A támadás során két török rendőr is sérüléseket szenvedett.

Egy közeli épületben találtak fedezéket, de a rendőrség körbevette őket és akciót indított ellenük,  amit a levegőből helikopter is segített.

Isztambul tartomány kormányzója, Vasip Sahin közvetve megerősítette, hogy végeztek a támadókkal.

Az operáció során robbanások és lövések hangja volt hallható. Az események során két rendőr megsebesült, az egyik a buszban ült és egy törött üvegdarab megvágta a karját, a másik a lábán sérült meg könnyebben a rajtaütésnél. Mindkettőjüket kórházba szállították, állapotuk jó.

A két nőről kiderült, hogy a Forradalmi Népfelszabadító Párt-Front (DHKP-C) kommunista szervezet tagjai. A csoportot Törökország, az Európai Unió és az Egyesült Államok is terrorszervezetnek tekinti.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »