Két év börtönre ítélte a bíróság első fokon Heresznye Fidesz–KDNP-s polgármesterét – végrendeletet hamisított

Két év börtönre ítélte első fokon a bíróság Heresznye Fidesz–KDNP-s polgármesterét, Kolics Gábort hamis tanúzásra, illetve közokirat-hamisításra felbujtás miatt.

A faluvezető másodrendű vádlottként szerepelt abban a büntetőügyben, melyben a kaposvári ügyészség emelt vádat egy örökös nélkül elhunyt idős vízvári férfi hagyatékának törvényellenes megszerzése miatt.
A vádhatóság polgári ügyben elkövetett hamis tanúzás, csalás, valamint közokirat- és magánokirat-hamisítás miatt állította bíróság elé a három vádlottat.

A vádirat szerint Kolics Gábor Heresznye polgármestereként napi kapcsolatban állt a közeli településen családsegítőként dolgozó harmadrendűvel, aki 2013 júniusában megtudta, hogy Vízváron örökös nélkül meghalt egy férfi. Miután meghallotta, mit hagyott maga után, megbeszélte a polgármesterrel, hogy megszerzik a vagyont.

A faluvezető szólt ismerősének, az elsőrendű vádlottnak, aki rossz körülmények között élt, így hárommillió forintért vállalta, hogy a hagyatéki eljárás során hamis végrendeletet nyújt be, s ez alapján a közjegyző 2014 márciusában átadta neki a 4,8 milliót érő házat, valamint 13,2 milliónyi értékpapírt. Utóbbit beváltotta, s hétmillió forintot átadott a heresznyei polgármesternek, aki a ház kulcsait is megkapta. Az elsőrendű vádlott nem sokkal később megtudta, az elhunyt két életbiztosítással is rendelkezett, s ezek alapján a biztosító kétmillió forintot ki is fizetett neki.

A bíróság az elsőrendű vádlottat két év négy hónap, a faluvezetőt két év börtönbüntetésre ítélte, s előbbivel szemben 8,2 millió, utóbbi ellen közel hétmillió forint vagyonelkobzást rendelt el. A családsegítőként dolgozó nő egy év tíz hónap, négy esztendőre felfüggesztett börtönt kapott. Utóbbi esetében az ügyészség súlyosbításért – letöltendő szabadságvesztés kiszabásáért – fellebbezett, míg a vádlottak felmentést, illetve enyhítést szeretnének. A per a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.

(Sonline)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »