Két detonáció rázta meg Brüsszelt

Baljós jövő. Két nagy detonáció rázta meg ma, 2016. március 22-én reggel a zaventemi brüsszeli repülőteret, a metróban is robbantásos támadás történt. Sajtóhírek szerint több mint 20 halálos áldozat van, Nagy Zoltán brüsszeli nagykövet jelezte, a robbanásokban két magyar megsérült. A terrorkészültséget Belgiumban a legmagasabb fokozatra, hazánkban pedig 2-es szintre emelték.

Németországi támadásokat készíthetett elő elfogása előtt Salah Abdeslam, a novemberi párizsi merényletek fő gyanúsítottja – írja a Telegraph.

A pénteken Brüsszelben elfogott Abdeslam egy olyan Iszlám Állam-hálózat tagja lehet, amelyet kifejezetten európai terrorcselekmények végrehajtására hoztak létre, ebben pedig kulcsszerepe lehet Németországnak – erről még a Tagesspiegel számolt be névtelenséget kérő biztonsági forrásra hivatkozva.

Ennek a hálózatnak állítólag nagyjából harminc tagja van, és három külön sejtből épül fel, az első sejt tagjai közül viszont már sokan meghaltak Szíriában, amikor az Egyesült Államok Rakka városát bombázta. A második sejt az, amelynek a tavaly novemberi, összehangolt párizsi terrortámadásokat tulajdonítják.

A harmadik sejt viszont még mindig aktív, de egyelőre nem világos, ez áll-e a keddi brüsszeli támadások mögött. Az viszont biztosnak tűnik, hogy Abdeslam tavaly, még a párizsi merényletek előtt Németországban látogatott meg három szíriai „menekültet”. Miután találkoztak, a három embernek nyoma veszett.

Az Iszlám Állam hívei ünneplik a brüsszeli vérengzést

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet hívei a közösségi hálókon ünnepelték kedden a brüsszeli robbantásokat; a milícia maga nem adott ki közleményt a támadásokkal kapcsolatban. „Úgy látszik, az Iszlám Államban [harcoló] testvéreink elhagyták Moszult és Rakkát, és áttették a fővárost Brüsszelbe” – áll egy arab nyelvű Twitter-üzenetben.

Salah Abdeslamot kiadják Franciaországnak, ahol „érdemei elismerése” mellett fognak vele bánni. Vagyis kemény vallatásra számíthat. A mai brüsszeli robbantás erre még inkább ráerősít.

Békéscsaba, 2016. március 22.

Alapinformáció: mno.hu

Összeállította: F. I.

Emlékeztető 1.: „Az ISIS (Iszlám Állam) barátaink és szövetségeseink finanszírozása révén indult el.” (General Wesley Clark, volt NATO tábornok)

Emlékeztető 2.: „A migránsok között lehetnek külföldi harcosok, lehetnek terroristák is, akik megpróbálnak elbújni, elvegyülni közöttük.” (Jens Stoltenberg NATO főtitkár)

Emlékeztető 3.: „Általában hamis zászlós hadműveletet hajtanak végre. A hamis zászló alatti művelet (false-flag operation) azt jelenti, hogy valaki úgy hajt végre valamit, hogy közben bizonyítékokat gyárt és terít azért, hogy a felelősséget másra kenje. Ilyen kiemelkedő hadművelet volt az Irak ellen 2003-ban indított háború, valamint az Arab tavasz és az ukrajnai események.” (Részlet az Amerika háborúi által nekünk okozott károk című írásból) 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »