Készül az első, kifejezetten macskáknak szánt zenei album

Készül az első, kifejezetten macskáknak szánt zenei album

Először ad ki zenei albumot kifejezetten macskák számára egy nagy lemezkiadó. A Music for Cats (Zene macskáknak) című lemez októberben jelenik meg a Universal Music gondozásában. 

macskazene_b

A zenei album anyagát kifejezetten a cicáknak állították össze – számolt be róla a The Guardian online kiadása. A zeneszámokat, öt klasszikus zenei kombinációt David Teie, a Marylandi Egyetem zenekutatója, az amerikai Nemzeti Szimfonikus Zenekar csellistája komponálta. A lemez elkészítésében a zenekar tagjai is közreműködtek.

A muzsikát különösen a felajzott, ideges vagy korábban bántalmazott házi kedvencek megnyugtatására ajánlják – írta az MTI. A lemezből a Kickstarter honlapon meghirdetett kampány keretében már tízezer példányt vásároltak meg.

Az album ötlete a tudós elmélete nyomán született: Teie úgy véli, nemcsak az embernek van zenei érzéke, az egyes állatokban, köztük a macskákban is kialakul. A macskák esetében Teie teóriája szerint ez a kölyökkorukban hallott kellemes hangokból, mint a madárcsicsergés, a tej szopása vagy az anyaállat dorombolása fejlődik ki.

A zenész ugyanakkor úgy véli, a most elkészült lemez nem fog egyaránt tetszeni minden cicusnak, akad majd, amelyik kisétál a szobából, vagy ügyet sem vet rá. Elgondolása szerint ugyanis „a macskák ízlése sem egyforma”. Teie – aki egyébként allergiás a macskákra – 10-12 éve dolgozik a lemezen, és mint megjegyezte, nagy elégtétel számára, hogy miután oly sokan nem értették, miért fontos számára ez a téma, most az album az egész világon kapható lesz.

A különleges vállalkozással egy eddig érintetlen piacra lép be a Universal Music – jelentette ki a lemezcég szóvivője, és hozzátette, hogy végtelen lehetőség áll előttük, például kutyáknak vagy lovaknak is készülhet hasonló album.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »