Készül a téli úttakarításra a Tega

Készül a téli úttakarításra a Tega

Feltöltötte készleteit a téli időszakra a Tega Rt., a következő időszakban is a köztisztasági vállalat feladata lesz gondoskodni a hó eltakarításáról Sepsiszentgyörgyön és a hozzá tartozó településeken.

A vállalat tájékoztatója szerint a Tega megbízása a város főbb útvonalainak hótalanítására szól, csak néhány mellékutca van, ahol nem takarítják a havat, illetve olyan aszfaltozatlan szakaszokon, ahol nem lehet bevetni a hóekét, annak használata ugyanis sima útfelületet feltételez. A hókotrást általában a legforgalmasabb útszakaszokon kezdik, majd a kisebb utcákon folytatják, és havazás idején folyamatosan dolgoznak a gépek és a vállalat csapatai városszerte.

Hírdetés

A köztisztasági társaságnak két, nyáron locsolásra használt autója van, melyeket télen kalcium-kloridos oldat kiszórására használnak. Emellett hat homokszóró és nyolc hóeke is rendelkezésre áll, a járdákon pedig további nyolc kisebb járművel takarítanak.

A Tega eddig 350 tonna sót, 200 tonna homokot, valamint 100 tonna kalcium-klorid-oldatot szerzett be a téli időszakra, és a készletet szükség szerint pótolják majd.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »