Keszthelyi Rita: egyértelműen éremért megyünk Tokióba

Keszthelyi Rita: egyértelműen éremért megyünk Tokióba

Elég a negyedik helyekből, a magyar női vízilabda-válogatott célja az éremszerzés lesz a tokiói olimpián – közölte Keszthelyi Rita, a nemzeti együttes csapatkapitánya, miután a válogatott a triszeti selejtezőtornáról csoportgyőztesként jutott ki a nyári játékokra.

Az volt a legfontosabb, hogy felpörögjünk, mert egy éve nem játszottunk normális tétmérkőzést. Nagyon nehéz volt visszatalálni ugyanabba a ritmusba, a szokásokba – mondta a trieszti olimpiai selejtezőről hazaérkezve Keszthelyi Rita. A női vízlabda-válogatott csapatkapitánya szerint a legfontosabb mérkőzés az olaszok elődöntő volt, ott dőlt el, hogy melyik csapat vehet majd részt az olimpián, és tulajdonképpen simán nyert is a magyar együttes 13-10-re.

Előtte azonban a csoportkörben a mieink kikaptak a görögöktől, de Keszthelyi Rita szerint ez a vereség és a rosszabb teljesítmény jó hatással volt rájuk, tudtak belőle erőt meríteni, és ki tudták javítani a hibákat.

„Tudtuk, hogy mi hiányzik. nagyon gyorsan tudtunk váltani, jó kijött a lépés, az olaszok ellen nagyon összeszedetten játszott mindenki, nagyon egységesen tudtunk nyerni” – értékelt. Utána nem lassított a válogatott, a torna döntőjében a hollandokat is legyőzte 13-11-re, de a csapatkapitány szerint ebből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hiszen ez tulajdonképpen egy tét nélküli mérkőzés volt.

„Nekünk ez adhat erőt, mert egy tét nélküli meccshez is úgy tudtunk odaállni, hogy nyerni akarunk, és ennek pluszt kell adnia” – mondta a magyarok legjobbja, de hozzátette, az ellenfelek most még jobbnak és egységesebbnek láthatták a magyar csapatot.

Hírdetés

„Jó úton haladunk, szépen felépítettük a csapatunkat.”

Az olimpiai esélyekről úgy nyilatkozott, hogy az Egyesült Államok kiemelkedik a mezőnyből – igaz, az amerikaiak sem játszottak egy éve mérkőzést, és lehet, hogy nyárig nem is fognak –, de mögöttük bárki bárkit meg tud verni, és odaérhet az olimpiai dobogóra.

„Sok múlik a sorsoláson, hogy milyen csoportba, milyen ágra kerülünk, de

egyértelműen éremért megyünk.

Az előző két olimpián is éremért mentünk, és remélem, most már össze fog jönni, mert elég volt a negyedik helyekből” – mondta Keszthelyi Rita.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »