Készen kell állni!

Még több szálláshely, még több esemény, még több reklám – ezekre lesz szükség Kovászna megyében, ha megnyílik a brassó-vidombáki nemzetközi repülőtér – véli Grüman Róbert. A megyei tanács elnökhelyettese szerint nem kell megvárni, hogy landoljon az első gép, a megyének felkészülten kell várnia ezt az eseményt.

A megyei tanácsnak nem tiszte sem turisztikai vállalkozásokat létrehozni, sem szálláshelyeket működtetni, ez a magánszektor feladata – szögezte le Grüman.

Hírdetés

– Mi megpróbálunk egyre több eseményt szervezni, bejáratni, népszerűsíteni, turisztikai vásárokat szervezni, illetve azokra eljárni és népszerűsíteni a megyét, de a magánszférának is készülnie kellene arra, hogy megnyílik a brassói reptér, ami szerény számítások alapján is már az első évben megduplázza a Háromszékre látogató turisták számát – mondja az alelnök.

Grüman hangsúlyozta: a megyei tanács minden turistacsalogató eseményt támogat, de legelső sorban azok mellé áll, amelyek egyediek, amelyekben jók vagyunk, amiket máshol nem talál meg a turista, és itt első körben a Székely vágtát és a Kürtőskalács fesztivált említette, de minden hagyományos szokást, ételt és mesterséget promováló akciót is ide sorol.

székely hírmondó


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »