Keszegh Béla, Bauer Ildikó, vagy egy szlovák? Ki lesz Komárom polgármestere?

Keszegh Béla, Bauer Ildikó, vagy egy szlovák? Ki lesz Komárom polgármestere?

Megnezvezte a Szövetség-Aliancia saját polgármester-jelöltjét Komáromban. A jelenleg magyar vezetésű járási székhely polgármesteri székéért a Szövetség Komáromi Helyi Szervezete a jelenleg városi képviselő Bauer Ildikót indítja.

Ezzel az is eldőlt, hogy Keszegh Béla regnáló polgármesterrel szemben saját jelöltet állít a Szövetség-Aliancia. A jelenlegi polgármesternek, Keszegh Bélának négy éve független színekben sikerült nyernie.

Magyar-magyar párharc

Hírdetés

Kérdés, hogy a két magyar jelölt versenyéből ki jön ki győztesen, és hogy mindez mire lesz elég a végső sorrend tekintetében a még mindig magyar többségű városban. Komáromban a 2021-es népszámlálási adatok alapján 17 696-an vallották magukat magyarnak, 10 315-en szlováknak, 4 287-en pedig egyik nemzetiséget sem tüntették fel.

Keszegh, aki 2018-ban 4819 szavazattal lett polgármester, egyelőre nem jelentette be hivatalosan indulását, de várhatóan újra indul.  Lehetséges szlovák jelöltekről ugyan beszélnek már a városban, de hivatalos bejelentés még nem történt.

Komáromnak eddig mindig magyar polgármestere volt. Kérdés, hogy a 2022 október 29-én sorra kerülő helyhatósági választásokon marad-e magyar kézben a város.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »