Kést rántott a garázda, letartóztatását indítványozta az ügyészség

Kést rántott a garázda, letartóztatását indítványozta az ügyészség

Kést rántott a garázda, letartóztatását indítványozta az ügyészség

Letartóztatását indítványozta a Szegedi Járási Ügyészség annak a férfinak, aki 2020. február 24-én, a kora esti órákban felfegyverkezve garázdálkodott egy szegedi bevásárlóközpont közelében.

Hírdetés

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított szóváltásba keveredett három, arra sétáló ismerősével. A vita során az egyikük fejét a gyanúsított ököllel megütötte, olyan erővel, hogy ő ennek hatására a földre esett, majd ezután a földön dulakodott vele tovább. Kis idő múlva a gyanúsított felállt, és ruházatából egy 17,5 cm pengehosszúságú konyhakést vett elő, amellyel a másik két férfi mellkasa irányába hadonászott.

A gyanúsított kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartását – amely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen – az áruház biztonsági szolgálata észlelte, és az egyik munkatársuk azonnal a helyszínre sietett. A gyanúsított csak a biztonsági őr többszöri felhívásának hatására tette le a kést, és hagyott fel végül a bűncselekmény folytatásával.

A felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség az elrejtőzés veszélye, a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett előterjesztést a különös és többszörös visszaesőnek minősülő gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »