Késsel támadtak egy taxisofőrre Budapesten

Minősített emberölés kísérlete miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki késsel támadt egy taxisofőrre tavaly Budapesten – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a 33 éves férfi 2018. május 25-én éjjel a IX. kerületi Nagyvárad térnél leintett egy taxit, majd az utazás közben – minden előzmény nélkül – hátulról megragadta a sofőr ingének nyakát és többször megszúrta, megvágta őt.

Hírdetés

A taxis – hogy szabaduljon – nagy sebességgel éles manőverekbe kezdett az autóval, de a vádlott tovább szurkálta őt, míg végül az jármű a XX. kerületi Ady Endre térnél lefulladt és megállt.

A sértett ekkor átadta pénztárcáját a támadónak, aki elmenekült a helyszínről. A közleményben megjegyezték, hogy a támadó még azt is ellenőrizte, van-e gyűrű a sofőrön.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Mivel a férfi többszörös erőszakos visszaeső, a törvény a bűncselekményt – kötelezően – életfogytig tartó szabadságvesztéssel bünteti.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »