Keserű ébredés: a németek többsége szerint már megbukott Merkel migráns politikája

MTI nyomán

Németországban a lakosság többsége szerint megbukott Angela Merkel kancellár menekültpolitikája – mutatta ki egy csütörtökön ismertetett felmérés.
 

A Die Welt című lap és az N24 hírtelevízió megbízásából készült kutatás szerint a németek 57 százaléka az utóbbi napok támadásai után úgy látja, megbukott a kancellár menekültpolitikája, és az is többségi vélemény, hogy Angela Merkel nem veszi elég komolyan a lakosság aggodalmait.

Azonban a támadások nem befolyásolták a többség biztonságérzetét; 61 százalék azt mondta, hogy éppen annyira érzi magát biztonságban, mint a würzburgi és az ansbachi merénylet és a müncheni vérengzés előtt.

A németek kétharmada nem akar változtatni mindennapi életvitelén a merényletek, támadások miatt. Ugyanakkor 20 százalékuk  elkerüli a tömegrendezvényeket a terrorveszély miatt, és 10 százalékuk elővigyázatosságból nem utazik tömegközeledési eszközzel. Ugyancsak nagyjából minden tízedik német szigorúbb szabályokat ír elő gyermekeinek, hogy jobban óva őket – ismertette a felmérést hírportálján a Die Welt.

A pártok támogatottságában nincs számottevő elmozdulás az egy héttel korábbihoz képest az Emnid közvélemény-kutató cég által készített felmérés szerint. Az Angela Merkel vezette jobboldali CDU és bajor testvérpártja, a CSU szövetsége a szavazatok 35 százalékát szerezné meg, ha most vasárnap lenne a szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás, ami nem jelent változást. A koalíciós társ szociáldemokraták (SPD) választói támogatottsága 1 százalékponttal 23 százalékra mérséklődött.

A Bundestag ellenzéki oldalán a Baloldal 1 százalékponttal erősödve 10 százalékponton áll, a Zöldek pártja 12 százalékon stagnál. Nem változott a parlamenten kívüli nagyobb pártok támogatottsága sem, az Alternatíva Németországnak (AfD) 10 százalékon, a liberális FDP 5 százalékon áll. 

A reprezentatív felmérést július 27-én végezték, ezer ember megkérdezésével.

Ennek ellenére – ahogy azt megírtuk -, Merkelt nem érdeklik a terrortámadások és az áldozatok: marad a nyitott ajtók politikája.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »