Késely Ajna még mindig nem tudja elhinni, ami vele történt

Késely Ajna még nem tudatosította, hogy Buenos Airesben háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok lett. A Kőbánya SC 17 éves úszója az InfoRádiónak azt mondta: a seregszemle előtt nem gondolta, hogy ilyen teljesítményre lehet képes.

“Annyira hihetetlen élmény volt és annyira jó érzés volt ott lenni, olyan sok élménnyel tértem haza, hogy azt át sem lehet adni” – lelkendezett a tehetséges, már a felnőtt mezőnyben is háromszoros Eb-érmes úszó.

Azt viszont ki tudta emelni, hogy a magyar csapat Argentínában “egy szív, egy dobbanás” volt, hazaérkezve sírva köszöntek el egymástól, hisz többen kiöregednek a juniormezőnyből.

A 200, 400 és 800 méteres gyorsúszás győztese nem tudja megmondani, hogy melyik érem számára a legfényesebb, de még talán azt sem, hogy az elmúlt években melyik sikerére a legbüszkébb.

A 400 gyors előtt Egerszegi Krisztina barcelonai olimpián szerzett aranyérmére gondoltam, és mindenképp át akartam élni, hogy milyen egy olimpián három aranyérmet szerezni” – foglalta össze friss élményeit Késely.

Késely Ajna tehát háromszoros ifjúsági olimpiai bajnokként, junior világbajnokként, tizenötszörös ifjúsági Európa-bajnokként hagyja el az utánpótlás-korosztály világát.

A teljes beszélgetést és a Milák Kristóffal készült interjút meghallgathatják a Vegyesúszás magazinban.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »