Késely Ajna: egész egyszerűen megújulásra vágytam

Késely Ajna: egész egyszerűen megújulásra vágytam

Az edzőt váltó többszörös Eb-érmes gyorsúszó tudja, hogy kap hideget-meleget amiatt, hogy egy kezdő edzőnél folytatja, de az InfoRádiónak több érvet is felsorolt döntése mellett.

Edzőt váltott Késely Ajna kétszeres Európa-bajnoki ezüst- és egyszeres bronzérmes úszó, aki a tokiói olimpián, két fő számában, 400 és 800 méter gyorson nem jutott döntőbe.

A 20 éves sportolót a jövőben Bernek Péter készíti fel, aki egy héttel ezelőtt jelentette be visszavonulását versenyzőként, és kezdte meg az edzői munkát.

„Úgy éreztem, hogy ahol vagyok, nem érzek már olyan erős motivációt, mint régebben, és arra a döntésre jutottam, hogy nekem most egy teljesen más környezet kell teljesen más impulzusokkal. Így döntöttem” – közölte Késely Ajna.

Hogy miért pont Bernek Péter? Kap ezért „hideget-meleget”.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */
ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},

Hírdetés

onServerEmissionEmpty: function(){}
});

„Nem váratlan, hogy mások csodálkoznak és értetlenkednek, hisz nincs olyan erős edzői múltja. De én az olimpia után tudtam, hogy változásra van szükségem,

– ecsetelte.

Késely Ajna 9 évig volt Turi György kezei alatt, ez az úszónő eddigi „fél élete”, ennek elteltével ült le egy „nem komoly” beszélgetésre Bernek Péterrel, amely aztán szakmailag komolyra fordult, „egyeztek a dolgaink, elképzeléseink, a kőbányai múltunk, tudja, hogy min kell esetleg változtatni, nagy volt a bizalom bennem”.

Turi Györgytől békességben váltak el,

vázolta edzője előtt elképzeléseit, aki persze „félti őt”; ám az úszónő úgy látja, „elég rövid az úszópályafutás”, amelyet szeretne úgy leélni Késely Ajna, hogy motiváltan jár le edzésre.

„Maximum 8 évem van hátra, voltaképp a felénél vagyok a karrieremnek” – mondta Késely Ajna.

A teljes interjút csütörtökön 19 óra 30 perckor a Vegyesúszásban hallhatják az InfoRádióban.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »