Kés, gázpalack és fekete maszk volt a "béke vallását" követő táskájában, mégis felengedték a Ryanair gépére

Letartóztattak egy 31 éves "radikalizálódott" férfit egy marokkói repülőtéren, miután a csomagjában legalább négy konyhakést, egy machetét, két zsebkést, egy gumibotot, gázpalackot és egy fekete maszkot találtak, írja a France24. A francia állampolgárságú férfi a franciaországi Nantes-ból utazott Fezbe a Ryanair egyik gépével. A férfi mellesleg házi őrizetben volt Franciaországban.

A France24 szerint az ügy azért is megdöbbentő, mert Franciaországban fokozott biztonsági intézkedések vannak életben a novemberi párizsi terrortámadások óta, amiben 130-an vesztették életüket.

Később a hatóságok azonosították a férfit, akiről kiderült, hogy korábban katonaként szolgált, majd áttért az iszlám vallásra. Úgy tudni, Manuel Broustail tavaly a feleségével költözött Marokkóba, és csak azért tért vissza Franciaországba, hogy eladja a lakását.

A Ryanair az AFP-nek az mondta, hogy a felelősség a nantes-i repülőtér biztonsági szolgálatáé, vizsgálják az esetet.

Szerdán ez már a második súlyos biztonsági kérdéseket felvető eset. Az Air France Isztambulból Párizsba tartó járatán egy kétéves kisfiút csempészett fel kézipoggyászban egy nő, az esetet azonban nem a repülőtér biztonsági szolgálata, hanem egy utas vette észre.

(Index)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »