Kerrynek sürgős dolga akadt, így természetesen elmarad elmarad a békecsúcs

Nyárra halasztották a május 30-ra tervezett közel-keleti békekonferenciát, mivel John Kohn-Kerry amerikai külügyminiszternek nem volt megfelelő a párizsi találkozó eredeti dátuma – mondta el Francois Hollande francia elnök kedden az Europe 1 rádióadónak. Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő a hétvégén újra elutasította a több évtizedes izraeli-palesztin viszály rendezését célzó francia kezdeményezést.

Magyar Menedék - Ősmagyar

A francia államfő ugyanakkor nem közölte, hogy pontosan mikorra tűzik ki a konferencia új időpontját. Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő a hétvégén újra elutasította a több évtizedes izraeli-palesztin viszály rendezését célzó francia kezdeményezést.

A párizsi békekonferencián a tervek szerint mintegy 20 állam képviselői vennének részt. A konfliktus érintettjei nélkül tervezett első megbeszélések célja az lenne, hogy kiderítsék, miként lehetne újra tárgyalóasztalhoz ültetni az izraelieket és a palesztinokat Franciaország a többi között az Egyesült Államokat, Oroszországot, az Európai Uniót, az ENSZ-t, Egyiptomot, Jordániát és Szaúd-Arábiát vonná be a tárgyalásokba.

Egy későbbi, az év második felére tervezett találkozón csatlakoznának az izraeliek és a palesztinok képviselői is.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »