Keresztes Lóránt: elfogadhatatlan, hogy vannak másodrangú uniós állampolgárok

Keresztes Lóránt: elfogadhatatlan, hogy vannak másodrangú uniós állampolgárok

A jövő zöld vagy semmilyen – az LMP társelnöke így fogalmazta meg pártja EP-kampányának fő üzenetét. Keresztes Lóránt az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy igazságosabb Európáért és európai bérekért is küzdene az LMP az Európai Parlamentben, amely önálló listával indul az EP-választáson.

A klímaváltozás a mindennapokban jelenlévő rendkívül súlyos probléma. Ennek hatásai most is érezhetőek – jelentette ki Keresztes Lóránt, aki példaként említette a Duna tartósan alacsony vízszintjét, az extrém időjárási körülményeket, az átmeneti évszakok lerövidülését és a hirtelen lezúduló csapadék miatt kialakult villámárvizeket. A társelnök szerint az Európai Unió eleddig nem tudott mit kezdeni a problémával, éppen ezért erősödnek a zöldpártok a kontinensen.

„Mi is érezzük a saját felelősségünket, mint ökopolitikai zöldpárt, hogy ezekről a kérdésekről beszéljünk”

Hírdetés

– fogalmazott.

A politikus arról is beszélt, hogy az igazságosabb Európáért és az európai bérekért is küzdene az LMP az Európai Parlamentben. Mint mondta: az uniós csatlakozás óta szerepel négy magyarországi régió a legszegényebb 20 térség között. Ezzel összefüggésben az elvándorlás mértéke is óriási – tette hozzá. Szerinte

nem elfogadható, hogy vannak másodrangú uniós állampolgárok, „mint mondjuk a keleti blokk unióhoz 15 éve csatlakozott állampolgárai”, akik ugyanazért a munkáért a német bér negyedét kapják meg.

Keresztes László Lóránt jó kezdeményezésnek nevezte a Jobbik által szorgalmazott béruniót. Az LMP úgy gondolja, ezt kell az EP-kampány fókuszába állítani, és el kell magyarázni, hogy nem fenntartható állapot, hogy a bérkülönbségek miatt rengetegen elhagyják Magyarországot és más keleti államokat. A társelnök hangsúlyozta, hogy meg kell állítani az elvándorlást. Keresztes László Lóránt szerint egyrészt uniós problémák, másrészt a kormány politikája miatt csaknem 600 ezer ember hagyta el Magyarországot 2010 óta.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »