Kereszténynek lenni boldogság – Szentmise Boldog Apor Vilmos püspök tiszteletére

Kereszténynek lenni boldogság – Szentmise Boldog Apor Vilmos püspök tiszteletére

Június 7-én Író Sándor mutatott be szentmisét Boldog Apor Vilmos püspök tiszteletére a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. Koncelebrált Böcskei Győző székesegyházi plébános; Kálmán Imre, a Brenner János Hittudományi Főiskola prefektusa; Bognár István spirituális és Méry László püspöki titkár.

Író Sándor szentbeszédében a nyolc boldogság üzenetéről, valamint a mai kor emberének és a keresztények boldogságának kihívásairól szólt.

– mutatott rá a szentmise szónoka.

Mit is jelent a mai korban a szenteket ünnepelni? – tette fel a kérdést. – Nekünk, keresztényeknek szükségünk van szentekre, hiszen az ő példájuk mutatja meg azt a helyet, ahova készülünk, és ahogyan élnünk kell. Itt és most kell megtanulnunk becsülettel élni az életünket. Ezt tette Boldog Apor Vilmos püspök is.

az elmúlt időszak is erre mutatott rá – hangsúlyozta a szónok.

Hírdetés

Miként Apor Vilmos püspök védelmezte az asszonyokat, úgy nekünk is küldetésünk van egymás iránt, azok iránt az embertársaink iránt, akik közé naponta megyünk. A Győri Egyházmegye történetében sok más vértanú és mártír papot találhatunk, akiknek élete szintén példakép lehet – mondta a főcelebráns.

Istennek fontosak vagyunk, és ha fontosak, akkor boldognak kell lennünk – szögezte le szentbeszéde végén Író Sándor.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Hencz Márton

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »